Dit is Friesland

http://www.vakantierijk.nl/vakantie-in-friesland/dit-is-friesland/

Friesland, waterland.
Zodra u Friesland binnenkomt merkt u het al, dit is een heel ander stukje Nederland.
De taal die er gesproken wordt, maar ook de bewegwijzering. Alles net een beetje anders.
Een lieflijk landschap met de zo typerende boerderijen, landerijen, sloten en vaarten, dijken met schapen en de Friese stadjes die uw bezoek meer dan waard zijn.

Het schiereiland in het IJsselmeer is uniek. Het is de thuisbasis van vissersvilla “Sudersee”. Hier ervaart u de intense beleving van een strandvakantie.
Het waterrijke Friesland in zijn ultieme vorm, gelegen naast een natuurgebied De Makkumer Kooiwaard, waar bijzondere vogels broeden.

Makkum: Poort naar de Zuiderzee.
Deze naam dateert al uit de Middeleeuwen en was te danken aan de twee sluizen.
In het wapen van Makkum een Zeemeermin van goud met in de rechterhand een zeilend schip en in de linkerhand een kalkoven. De Gouden Eeuw van Makkum startte in de 17e eeuw en duurde tot de 18e eeuw. Het was een belangrijk bedrijvigheids- en handelscentrum, inclusief steen- en tegelbakkerijen, hout-, olie-, papier- en pelmolens, scheepswerven en schelpkalkovens.

De schelpkalkbranderijen waren de belangrijkste pijlers voor de welvaart. Deze metselkalk van hoge kwaliteit werd onder andere gebruikt bij de bouw van huizen in Amsterdam. Het transport van het basismateriaal en de eindproducten gebeurde per schip en als gevolg daarvan floreerde de scheepvaart en de scheepsbouw. Naast de gewone visserij was de schelpenvisserij van belang. Nu neemt de landbouw en natuur (rietsnijderij in de Makkumerwaard) een voorname plaats in.
Wanneer we door Makkum wandelen zijn de getuigen van de rijke historie nog zichtbaar. Makkum heeft een stedelijke structuur die dateert uit de 17e eeuw. Vooral bij de sluis vinden we fraaie koopmanshuizen en huizen met prachtige gevels en indrukwekkende ornamenten.

 

Weersverwachting
Makkum

Weeronline.nl – Meer weer in Makkumweeronline.nl Altijd jouw weer

 

»  vissersvilla “Sudersee”  »  Beschikbaarheid  »  Tarieven  »  Buitenkansjes  »  Dit is Friesland  »  Tuin en oever  »  Interieur  »  Op het Resort  »  Uw waardering

Facebooktwitterpinterestlinkedinmailby feather